Logo
 
# Share this page
 
 

  VoG's   * Entschuldigung, diese website ist noch nicht vollständig/korrekt übersetzt ... :-(

Algemeen Yogaonderwijs Bob Somers

 
Kerkstrraat 30, 2960 Sint Lenaarts (Antwerpen) location
algemeen.yogaonderwijs@telenet.be - http://www.yogavzw.be
Firmennummer: on request Invalid BTW / TVA
Gegründet: Samstag 1 November 1980

Aktivitäten
yoga, ...

Beschreibung
VZW ALGEMEEN YOGA ONDERWIJS


Is opgericht eind jaren zeventig door Bob Somers die zijn opleiding mocht genieten van vele Indiasche meesters. Het yogasysteem dat wordt onderricht is gebaseerd op de richtlijnen volgens Swami Sivananda. Deze yoga is ontdaan van elke godsdienstige of sektarische strekking, dus yoga in de meest zuivere zin.
In onze vereniging beperken we ons tot de klassieke Raja en Hatha Yoga. In de wekelijkse lessen, die u terugvindt op de lessenrooster, houden we ons bezig met de asanas (lichaamshoudingen) pranayamas (ademhalingstechnieken), ontspanningsoefeningen en mentale training.
De meditatietechnieken en het filosofische aspect van de yoga worden meer uit de doeken gedaan bij de Satsangs (zaterdagvoormiddagen zie rubriek Satsang). Hoewel deze aspecten onmogelijk los te koppelen zijn van yoga in het algemeen.
Er bestaan vele soorten yoga en de laatste jaren komen er nog vele benamingen bij al of niet gebaseerd op de oude beproefde systemen. We houden ons niet bezig met ijl zweverig alternatief of sektarisch gedoe. Geen nieuwe uitgevonden Hollywood, Astanga, Dynamische of Power Yoga. Back to the roots. Met beide voeten op de grond. Door de beoefening van Yoga op de juiste wijze ontstaat een betere gezondheid en het geeft meer energie en rust. Een noodzaak in deze gestresseerde tijden. Rugklachten, hyperventilatie, constipatie, nervositeit, spijsverteringsklachten, slapeloosheid enz. worden verdreven. Innerlijke rust, zelfvertrouwen en gezondheid ontstaan.
Yoga is een systeem dat de mens helpt om lichamelijk en geestelijk tot evenwicht, zelfkennis en inzicht te komen..

Het voordeel van yoga is dat het door iedereen, jong en oud, dun of dik, naar eigen vermogen en eigen omstandigheden kan beoefend worden. Zonder vergelijken, prestatiedruk of competitie.

Inmiddels is onze vereniging uitgegroeid tot een van de grootste van België en kan er beroep gedaan worden op een heel team van degelijk opgeleide yogadocenten voor het geven van groepslessen, privélessen, zwangerschapsyoga, voordrachten enz.

Je kan, zonder niveauproblemen, onze lessen op eender welk moment beginnen.

Lessen in heen de agglomeratie Antwerpen, St Niklaas en Oostende

 


 
A
D
S

 

Werben (i)
 
VZW's ASBL's VoG's Powered by T-PI.be Alphabetisch Ankündigungen Kalenders Weblinks Anmelden Kontaktieren Sie uns Werben Info & Hilfe Webmaster tools Übersicht
SHARE THIS PAGE
TOP