Logo
 
# Share this page
 
 

  VoG's   * Entschuldigung, diese website ist noch nicht vollständig/korrekt übersetzt ... :-(

CIAP Local System

 
Armand Hertzstraat 21 bus 1, 3500 Hasselt (Limburg) location
ciap@telenet.be - http://www.ciap.be
Firmennummer: 0415.920.855
Gegründet: Montag 16 Februar 1976

Diese VoG wurde von dem System zugegeben. Sind Sie Mitglied und/oder Manager des Vereins? Die Zugangsvoraussetzung hier.


Beschreibung
Het letterwoord CIAP staat voor "vereniging voor Culturele Informatie en Actueel Prentenkabinet". Deze vzw wordt op 16 februari 1976 opgericht door een aantal enthousiastelingen die zich willen inzetten voor de promotie en de verspreiding van de hedendaagse kunst in Limburg. Als stichters fungeren Jean-Paul Coenen, Jan Debbaut, Alex Dossaer, Fritz Hartman, Michel Jaspers, Maurice Jeurissen, Liliane Nivelle, Ludo Raskin, Johan Van Bergen, Karel Van Bockrijck, Hilaire Van Kerckhove en Nicole Vermeulen.

Een eerste pijler is de publiekswerking. De vereniging wil een breder publiek warm maken voor actuele kunst en het reeds geïnteresseerde publiek er nauwer bij betrekken. CIAP sensibiliseert en informeert door middel van tentoonstellingen, rondleidingen, lezingen, publicaties, een nieuwsbrief en een website. Verder streeft deze organisatie er ook naar de kunstproductie te stimuleren en kunstenaars te ondersteunen door middel van tentoonstellingsprojecten en de uitgave van grafiek en multipels.

In de beginperiode worden jaarlijks grote tentoonstellingen gehouden in de Bank Brussel Lambert in Hasselt, evenals op kleinere gastlocaties. In het najaar van 1981 krijgt de vereniging de beschikking over een eigen stek met secretariaat en tentoonstellingsruimte in een rijtjeshuis aan de Zuivelmarkt 44 in Hasselt. Het pand is strategisch gelegen, pal tegenover de ingang van het begijnhof, waar dan het Provinciaal Museum (nu Z33) gevestigd is. In de daaropvolgende 27 jaar vinden daar een achttal tentoonstellingen per jaar plaats, in het totaal maar liefst 228 exposities. Heel wat jong talent krijgt hier voor het eerst een kans om werk te presenteren, maar er lopen ook tentoonstellingen van ronkende namen als Roger Raveel, Raoul De Keyser, Panamarenko, Jan Fabre, Carl Andre en Louise Bourgeois.

Op 12 mei 2009 verhuist CIAP naar een industrieel pand op de site van de voormalige gelatinefabriek aan de Kanaalkom in Hasselt. Deze loft-achtige ruimte met een bruikbare oppervlakte van circa 584 vierkante meter biedt uiteraard nieuwe mogelijkheden voor tentoonstellingsprojecten op een grotere schaal. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Stad Hasselt en de Provincie Limburg zet CIAP een volgende stap in de professionalisering van haar werking. Dat de Vlaamse Gemeenschap de vereniging structureel erkent als organisatie voor beeldende kunst is daarbij alvast een opsteker.

 


 
A
D
S

 

Werben (i)
 
VZW's ASBL's VoG's Powered by T-PI.be Alphabetisch Ankündigungen Kalenders Weblinks Anmelden Kontaktieren Sie uns Werben Info & Hilfe Webmaster tools Übersicht
SHARE THIS PAGE
TOP